Božićni koncert u Bitoli

2 min čitanja

Ove je godine crkva bila mala da prihvati brojne posjetitelje koji su nazočili koncertu i koji su u pravom blagdanskom raspoloženju slijedili program sudjelujući u božićnim napjevima

U katoličkoj crkvi Presveto Srce Isusovo 26. prosinca je održan tradicionalni božićni koncert u organizaciji bitolske Zajednice Hrvata . Nastupio je poznati i više puta nagrađivani mladi ženski  zbor KUD „Stiv Naumov“ pod vodstvom Ljube Trifunovskog. Zbor je izveo djela makedonskih i stranih skladatelja te božićne napjeve na više jezika, šireći duh ekumenizma. Nastupili su i učenici Državne muzičke škole u Bitoli na harmonici i violi, uz prigodni recital duhovne poezije.  Koncertu je nazočila i gradonačelnica Bitole Nataša Petrovska, kao i predstavnici kulturnih i obrazovnih institucija te predstavnici više konzulata.

 Don Pavo Šekerija, članovi Zajednice i obitelji koje svjedoče vjeru su poslije koncerta organizirali zajedničko druženje uz tradicionalne božićne kolače.

– Katolička crkva Presveto Srce Isusovo je mjesto gdje slavimo Kristovo rođenje, gdje održavamo vjeru i tradiciju naše domovine, čuvamo jezik i duhovne vrijednosti Hrvata izvan domovine. Zahvalni smo svećeniku naše župe Don Pavu Šekeriji, kao i sestrama Kćeri kršćanske ljubavi (Usmiljenke), kažu organizatori koncerta.

Ove je godine crkva bila mala da prihvati brojne posjetitelje koji su nazočili koncertu i koji su u pravom blagdanskom raspoloženju slijedili program sudjelujući u božićnim napjevima.

Tekst: Jelena Petrovska

Podijeli ovaj članak
Skip to content