Božićna pjesma između filma i slikarstva u Rimu

1 min čitanja

Hrvatsko-talijanska udruga skupa sa talijanskom udrugom ‘Terra d’Arte’ priredila je manifestaciju ‘Il canto di Natale fra cinema e pittura’/‘Božićna pjesma između filma i slikarstva’ koja se održala od 4. do 6. siječnja u Društvu književnika FUIS te prostorijama same udruge, u Rimu

Hrvatsko-talijanska udruga skupa sa talijanskom udrugom ‘Terra d’Arte’ priredila je manifestaciju ‘Il canto di Natale fra cinema e pittura’/‘Božićna pjesma između filma i slikarstva’ koja se održala od 4. do 6. siječnja u Društvu književnika FUIS te prostorijama same udruge, u Rimu.

Prisustvovali su joj veleposlanik Republike Hrvatske u Rimu Damir Grubiša i konzulica Mladenka Šarac Rončević. Nakon pozdravnog govora predsjednika FUIS-a Natale Antonija Rossija, potpredsjednice Hrvatsko-talijanske udruge Svjetlane Lipanović i predsjednika udruge ‘Terra d’Arte’ Michelea Bianchija, prikazan je zanimljivi film ‘Joeux Noel’. Uslijedila je konferencija stručnjaka iz raznih područja koja se nastavila 5. i 6. siječnja u Udruzi.

Na izložbi slikara sudjelovali su umjetnici iz Italije, Armenije, kao i dva hrvatska predstavnika – Ivana Jovanović Trostmann i pok. Davor Vuković. (www.dulist.hr)

  
Podijeli ovaj članak
Skip to content