Božić u Kotoru

2 min čitanja

 

Na Badnji dan kotorski biskup msgr. Ivan Štironja upriličio je prijam za nevladine udruge s hrvatskim predznakom, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i Hrvatsku građansku inicijativu. U kotorskoj prvostolnici ponoćnu sv. misu je predslavio msgr. Ivan Štironja, kotorski biskup, a koncelebrirali su msgr. Ilija Janjić, biskup u miru i don Ante Dragobratović, župnik Kotorske katedrale

 

Na Badnji dan kotorski biskup msgr. Ivan Štironja upriličio je prijam za nevladine udruge s hrvatskim predznakom, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i Hrvatsku građansku inicijativu. U Ordinarijatu Kotorske biskupije susret je započeo prigodnom božićnom pjesmom, a zatim je Otac biskup uputio riječi ohrabrenja i istakao značaj zajedništva među katolicima i Hrvatima biskupije. Uslijedilo je druženje uz razgovor i delicije prigodne za Badnji dan. U ime Hrvatskog nacionalnog vijeća nazočio je čelni čovjek ove institucije, Zvonimir Deković, a u ime Hrvatske građanske inicijative pozivu se odazvao predsjednik Adrijan Vuksanović. Oni su zahvalili preuzvišenom Ivanu Štironji na pozivu, kao i na inicijativi za susretom u ozračju najradosnije svetkovine kršćanstva, Rođenja Kristovog.

Najradosniji kršćanski blagdan, Božić, svečano je dočekan diljem Kotorske biskupije sv. misama. U kotorskoj prvostolnici ponoćnu sv. misu je predslavio msgr. Ivan Štironja, kotorski biskup, a koncelebrirali su msgr. Ilija Janjić, biskup u miru i don Ante Dragobratović, župnik Kotorske katedrale.

Pokraj velikog broja vjernika, čelnika lokalne vlasti, nazočili su i Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative. Nakon sv. mise zajedništvo, uz radosno raspoloženje, nastavljeno je u Biskupskom dvoru. (Radio Dux)

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content