Booksa u New Yorku

1 min čitanja

Klub Booksa sudjeluje na međunarodnom književnom festivalu ‘World Voices’ kojeg organizira američki PEN centar. Također, sudjelovao je u odabiru književnika koji će sudjelovati na događanju ‘Balkan Literature’ u Brooklynu

Klub Booksa www.booksa.hr sudjeluje na međunarodnom književnom festivalu ‘World Voices‘ kojeg organizira američki PEN centar, od 28. travnja do 4. svibnja, u New Yorku.
Festival ‘World Voices’, kojeg je osnovao i kojim predsjedava Salman Rushdie, ove će se godine održati po deseti puta i na njemu će sudjelovati brojna poznata književna imena poput Salmana Rushdiea, Martina Amisa, A. M. Homesa, Judith Butler, Siri Hustvedt, Laszla Krasznahorkaia, Lydie Davis i drugih.
Booksa na festivalu sudjeluje na poziv američkog PEN centra u suradnji s kojim su odabrani književnici i književnice s Balkana koji će sudjelovati na događanju nazvanom ‘Balkan Literature’ koji će se održati 3. svibnja u Brooklynu a to su Aleksandar Hemon, Igor Štiks, Ognjen Spahić i Vladimir Tasić, dok je Miljenka Buljević iz kluba Booksa moderatorica događanja.
(Culturenet.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content