Boje hrvatske Morave u Brnu

1 min čitanja

Knjigu je izdala Udruga građana hrvatske nacionalnosti u Češkoj Republici uz financijsku potporu Ministarstva kulture ČR, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i Južnomoravske županije

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Masaryk u Brnu, u prepunoj dvorani i emotivnoj atmosferi, održana je nedavno prezentacija knjige ʺBoje hrvatske Moraveʺ skupine autora. Knjiga govori o povijesti, jeziku i običajima moravskih Hrvata i rezultat je marljivog istraživanja dostupnih izvora. Izdala ju je Udruga građana hrvatske nacionalnosti u Češkoj Republici uz financijsku potporu Ministarstva kulture ČR, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i Južnomoravske županije.
Nazočnima su se obratili dr. Miroslav Válka i mr. Eliška Leisserová s Odsjeka za europsku etnologiju FF, Lenka Kopřivová, potpredsjednica Udruge građana hrvatske nacionalnosti u ČR, i Stjepanka Nenadić iz Veleposlanstva RH. Prigodni domjenak nakon prezentacije uljepšala je glazbena skupina iz Pálave skladbama iz tradicije moravskih Hrvata.
(cz.mvep.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content