Blagdan Male Gospe u Los Angelesu

2 min čitanja

Hrvatsku etničku grupu predstavljale su dvije vjerske zajednice, župa Mary Starr San Pedro i župa Sveti Ante centar Los Angeles. Ove godine Hrvatska etnička grupa dobila je odobrenje da prinese i dar na oltar, a nosile su ga Nada Pritisanac Matulich u ime župe Mary Star te Heidi Wohlfahrt Granic u ime župe Svetog Ante

Ponosni su bili Hrvati u Los Angelesu na blagdan Male Gospe, kada su među izabranima molili za mir u svijetu na hrvatskome jeziku na misi koju su činile 43 etničke skupine. Molitvu vjernika čitala je Elizabeta Ivcevich, a priliku za to imalo je samo deset etničkih skupina.
Hrvatsku etničku grupu predstavljale su dvije vjerske zajednice , župa Mary Star San Pedro i župa Sveti Ante centar Los Angeles.

gospa2 gospa3

Ove godine Hrvatska etnička grupa dobila je odobrenje da prinese i dar na oltar, a nosile su ga Nada Pritisanac Matulich u ime župe Mary Star te Heidi Wohlfahrt Granic u ime župe Svetog Ante.
Misu je predvodio nadbiskup Jose Horacio Gomez. Katedrala od Anđela, otvorena je i posvećena u rujnu 2002 godine, bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Matična je to crkva za više od četiri milijun američkih katolika, a među njima i veliki broj Hrvata.

Tekst: Nada Pritisanac Matulich

Podijeli ovaj članak
Skip to content