Biskup Jezerinac pohodio Hrvate u Australiji

2 min čitanja

Biskup Jezerinac pohodio je Hrvate u Melbourneu, Hobartu, Brisbaneu, Canberri i Sydneyu.

Vojni biskup Juraj Jezerinac bio je u pastoralnom pohodu Hrvatima u Australiji. Biskup Jezerinac pohodio je Hrvate u Melbourneu, Hobartu, Brisbaneu, Canberri i Sydneyu. Od 11. do 15. listopada biskup Jezerinac predvodio je duhovne vježbe hrvatskim svećenicima u benediktinskom samostanu u Sydneyu. Na duhovnim vježbama su se okupili svi hrvatski svećenici, koji žive i rade na ovim prostorima. Poslije duhovnih vježbi, biskup Jezerinac posjetio je Newcastle i Adelaide, odakle se uputio na zapadnu obalu Australije u Perth. Dočekao ga je Nikola Čabraja, hrvatski svećenik u Zapadnoj Australiji.
Na svetkovinu Krista Kralja, 25. studenoga biskup Jezerinac predvodio je misu u hrvatskoj crkvi Svete Ane u North Fremantleu, pod kojom je krizmao 26 djece i podijelio prvu pričest petero djece.
Poslije mise biskup se s vlč. Čabrajom uputio u veliku dvoranu Hrvatskog centra biti dionikom obiteljskog ručka na koji su ga pozvali krizmanici i prvopričesnici. Poslije ručka biskup Jezerinac posjetio je obitelj Miroslava i Marine Bičanić kojima je krizmao kćerku Antoniju i sina Antu. Idući dan upravni odbor Hrvatskog centra u North Fremantlu pripremio je za biskupa Jezerinca svečani ručak. Predsjednik centra Željko Višić uručio je biskupu darove u znak sjećanja na njegov posjet. Biskup Jezerinac je poslije toga želio posjetiti i nekoga od bolesnika. Bio je to Jozo Samarin. U popodnevnim satima biskup je posjetio središte grada Pertha i nakratko navratio u katedralu Svete Marije. Na odlasku iz Australije biskup je poručio: “Vidimo se opet za deset godina”.

Izvor: Ika

Podijeli ovaj članak
Skip to content