Biskup Huzjak pohodio karaševske Hrvate

1 min čitanja

Biskup se susreo s Hrvatima u župi sv. Mateja ap. i ev. u Lupaku, gdje ga je dočekao župnik Marijan Tjinkul. Na večernjoj misi župni zbor pjevao je hrvatske pjesme, a vjernici se uresili narodnim nošnjama

Biskup bjelovarsko–krizevački Vjekoslav Huzjak, od nedjelje 30. lipnja do petka 5. srpnja, boravi u posjetu karaševskim Hrvatima u Rumunjskoj.
U nedjelju, 30. lipnja, biskup se susreo s Hrvatima u župi sv. Mateja ap. i ev. u Lupaku, gdje ga je dočekao župnik Marijan Tjinkul. Biskup je u filijalnoj crkvi Sv. Petra i Pavla predvodio misu na dan posvete crkve i drugog dana blagdana. U propovijedi je istaknuo značenje povezanosti Hrvata sa Crkvom i odanosti nasljedniku svetoga Petra rimskom biskupu. Gdje god Hrvati došli i raselili se uvijek se prepozna da nosimo sa sobom kršćanske vrijednosti. To se vidi po našem načinu života, po gradnji naših crkava, po našoj kulturi i tradiciji koja nas pred drugima obilježava. Nakon mise biskup je zajedno s vjernicima u procesiji obišao oltar Sv. Petra i Pavla te se susreo s Hrvatima koji su ga radosno pozdravljali.
U župnoj crkvi Sv. Mateja ap. i ev. biskup Huzjak je predvodio u župama gdje žive karaševski Hrvati. (IKA)

Podijeli ovaj članak
Skip to content