Božićni broj Žive zajednice

2 min čitanja

Od važnijih vijesti ističu se vijesti o šestom susretu hrvatskih studenata iz Njemačke, jubilarnoj 20. smotri crkvenih zborova te one o proslavi 50. obljetnice Hrvatske katoličke misije Mainz

Iz tiska je izašao božićni broj Žive zajednice, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. Od vijesti iz Crkve u svijetu ističe se vijest o povijesnom pohodu pape Franje Mjanmaru i Bangladešu. Tu su i brojne vijesti iz Crkve u domovini, od kojih se ističe priopćenje za javnost Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u povodu presude u Den Haagu. Od važnijih vijesti iz hrvatske pastve u Njemačkoj ističu se vijesti o šestom susretu hrvatskih studenata iz Njemačke, jubilarnoj 20. smotri crkvenih zborova (donose se fotografije nastupa svih četrnaest zborova djece i mladih iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj) te vijest o proslavi pedesete obljetnice Hrvatske katoličke misije Mainz.
Dr. Boris Vulić s KBF-a u Đakovu s božićnim brojem završava ciklus teoloških osvrta o tjelesnim djelima milosrđa, ovoga puta pišući o djelu tjelesnog milosrđa „mrtve pokopati”. Tu je i božićni prilog u kojem je božićna poezija i meditacija. U božićnom broju su i rubrike za najmlađe „Dječji kutak” i „Mladi i mediji”, koju je autor dr. Danijel Labaš ovoga puta naslovio „Dostojanstvo 800 milijuna maloljetnika u virtualnom svijetu”. Donose se i personalne promjene u hrvatskim misijama i zajednicama u Njemačkoj, koje su se dogodile u 2017. godini. Na naslovnoj stranici je slika Josipa Botterija Dinija „Sveta obitelj”, akrilik na platnu, 2007. Delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u svojoj Poruci u sklopu priloga na njemačkom jeziku piše o božićnim običajima u Njemačkoj i u nekim drugim zemljama. Glavni urednik Žive zajednice dr. Adolf Polegubić uvodnik je naslovio „U znaku susreta”, podsjetivši i na proslavu 50. obljetnice HKM Mainz, kada je svečano misno slavlje uime zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, koji je istaknuo kako hrvatska duša nigdje ne progovara tako lijepo kao u Crkvi.

Podijeli ovaj članak
Skip to content