Autobiografski roman Ivana Otta

1 min čitanja

Roman hrvatskog književnika koji živi i radi u Stuttgartu o predratnom životu u Zagrebu ilustrirao je Zoran Perdić-Lukačević

Ivan Ott, hrvatski književnik koji živi i radi u Stuttgartu, autor je novog romana za mladež i odrasle pod nazivom Ulična olimpijada u Zagrebu. Riječ je o autobiografskom romanu autora koji je odrastao u glavnom gradu Hrvatske.

‘To je u neku ruku preslika dijela moje mladosti, bogate  tužno-tragičnim, ali i zanimljivim i veselim događajima. Ti su se događaji, u nešto drugačijem obliku, stvarno odigrali u zagrebačkoj četvrti u blizini Kvaternikovog trga. To je športsko natjecanje dviju uličnih grupa u borbi za primat u ovoj zagrebačkoj četvrti. Knjiga Ulična olimpijada u Zagrebu mogla bi se uvrstiti u kategoriju knjiga za mladež, kao što su Oliver Twist, Pustolovine Toma Sawyera, Junaci Pavlove ulice, Čudnovate zgode Šegrta Hlapića i slično’, kaže autor.

Ivan Ott trenutno radi na povijesnom romanu Hrvatski dvor u Nürtingenu, istinitoj priči o hrvatskom vojniku, plaćeniku Bečkog dvora Rošiću, koji je u Njemačkoj ratovao u Tridesetogodišnjem ratu.

Ulična olimpijada u Zagrebu, Ottov roman na 108 stranica o predratnom životu u Zagrebu, ilustrirao je Zoran Perdić-Lukačević.

(www.croexpress.eu)

Podijeli ovaj članak
Skip to content