Australski dan u zagrebačkome Zoološkom vrtu

2 min čitanja

U australskome nogometu okušat će se juniori Cibone, a predviđeno je upoznavanje s australskim životinjama i kušanje izvornih australskih slastica. Na “Australija Docsu” prikazivat će se australski kratki dokumentarni filmovi, a na likovnoj radionici izrađivat će se suveniri s australskim motivima

U zagrebačkome Zoološkom vrtu u subotu, 16. svibnja, obilježit će se Australski dan, a najmanji kontinent na svijetu posjetiteljima će biti dočaran kroz prirodu, kulturu, gastronomiju i sport.
Program kojim će se u ZOO-u predstaviti Australija trajat će od 11 do 17 sati, a na Australskom danu bit će i veleposlanica Australije Susan Cox, priopćio je zagrebački ZOO.
Također u subotu u podne u australskome nogometu okušat će se juniori Cibone. Vrsne mlade košarkaše popularnom će australskom sportu poučavati članovi Akademskog kluba AFL Zagreb, a odigrat će se i revijalna utakmica koju će pogledati i veleposlanica Susan Cox.
Najmlađi posjetitelji željni učenja na zabavan način moći će na blagajni ZOO-a preuzeti “putovnicu” u koju će skupljati pečate, potvrde da su sudjelovali u raznovrsnim edukativnim sadržajima.
U ZOO-u kažu da će posebno zanimljivo biti upoznavanje s australskim životinjama. U Maksimiru, među ostalima, žive crvenovrati valabi, emu, kokošasta guska, četkastorepi penjaš i dijamantni piton.
Ljubitelji slastica u Matildinoj kuhinji moći se kušati izvorne australske slastice.
Za najmlađe posjetitelje osmišljen je i poligon na kojem će iskušati svoju brzinu i spretnost, a oni koji posebno vole more, moći će upoznati najčešće stanovnike Velikoga koraljnog grebena.
Na likovnoj radionici izrađivat će se suveniri s australskim motivima, a mali ekonomisti moći će razgledati zanimljive motive s australskih kovanica i novčanica, pri čemu će naučiti da je australski novac zapravo izrađen od plastike, a ne od papira.
“Australija Docs” naziv je filmskog programa u sklopu kojeg će se na katu paviljona Insektarija prikazivati australski kratki dokumentarni filmovi.
(PolitikaPlus/Hina)

Podijeli ovaj članak
Skip to content