Argentinska proslava Dana državnosti

1 min čitanja

Uz visoke dužnosnike MVP-a Argentine, proslavi su nazočili brojni članovi diplomatskog zbora, uglednici te veliki broj članova hrvatske zajednice iz Buenos Airesa na čelu s predsjednicom Međudruštvenog odbora hrvatskih udruga u Argentini Vjerom Bulat

Svečana proslava Dana državnosti Republike Hrvatske održana je 24. lipnja u auditoriju Manuel Belgrano Ministarstva vanjskih poslova i bogoštovlja Argentinske Republike.
Uz visoke dužnosnike MVP-a Argentine, proslavi su nazočili brojni članovi diplomatskog zbora, uglednici iz političkog, javnog i kulturnog života Argentine te veliki broj članova hrvatske zajednice iz Buenos Airesa na čelu s predsjednicom Međudruštvenog odbora hrvatskih udruga u Argentini Vjerom Bulat.
Prisutnima su se obratili veleposlanik Gustavo Zlauvinen, državni podtajnik za vanjske poslove Argentinske Republike i veleposlanik Željko Belaj koji se osvrnuo na postignuća koja je u razdoblju od 1991. do 2016. godine ostvarila Republika Hrvatska.
Obilježavanje Dana državnosti RH uveličali su svojim nastupom i hrvatska čelistica Dorotea Racz te američki pijanist Dmitry Samogray, umjetnički voditelji Međunarodnog festivala Audeamus u Zagrebu, koji su svojom izvedbom djela suvremenih hrvatskih (R. Matz, B. Bjelinski, B. Papandopulo, I.J. Skender) te argentinskih (A. Ginastera i J. Bragato) skladatelja osvojili zaslužene ovacije publike. (ar.mvep.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content