Apoteka na Art Market Budapest

2 min čitanja

Na sajmu suvremene umjetnosti u Budimpešti, radovima Igora Eškinje, Matije Debeljuha, Tine Gverović i Marka Tadića predstavlja se Apoteka – prostor za suvremenu umjetnosti iz Vodnjana 

Na Art Market Budapest, sajmu suvremene umjetnosti u Budimpešti, od 8. do 11. listopada, radovima Igora Eškinje, Matije Debeljuha, Tine Gverović i Marka Tadića predstavlja se Apoteka – prostor za suvremenu umjetnosti iz Vodnjana.
Apoteka – prostor za suvremenu umjetnost, otvorena je 2013. godine i drugi se put predstavlja na Art Market Budapest. Kvalitetom programske koncepcije i specifičnim prostorom Apoteka se pozicionirala u hrvatskom kulturnom prostoru. Poziv na Art Market Budapest predstavlja afirmaciju rada Apoteke u međunarodnom kontekstu.
Apoteka, koncipirana kao project room, mjesto je realizacije programa različitog formata, otvorenog za različite umjetničke medije, pozicije i prakse, nizom privremenih sadržaja promjenjiva karaktera, mjesto susreta i razgovora, otvoreni poligon umjetničkog, kustoskog, programskog istraživanja. Program Apoteke usmjeren je na istraživanje, promoviranje, razumijevanje i prezentaciju suvremenih umjetničkih praksi, generator novih sadržaja, formiran kao mozaik različitih prezentacijskih formata.
Art Market Budapest, osnovan 2011. fokusiran na ‘Young Yourope’ mlađu generaciju umjetnika i galerija, okuplja izlagače iz više od 20 zemalja, a broj međunarodnih posjetitelja je preko 20 tisuća. Ove je godine u poseban fokus usmjeren na GUEST BALKAN, te uključuje dodatan program sa interesom na zapadni Balkan.
Apoteka se predstavlja radovima koji se nadovezuju na istraživanja umjetnika, reprezentaciju arhitekture i diskurs modernizma, ili istražuju kontekste i transformacije umjetničkog djela, vidljive i nevidljive odnose među njima i kontekste iz kojih proizlaze.
Program Apoteke realiziraju Branka Benčić (kustosica) i Matija Debeljuh (vizualni umjetnik).
(Culturenet.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content