Ankica Karačić po deveti put izlaže u Dortmundu

2 min čitanja

Otvorenju su nazočili i predstavnici Matice hrvatske za Ruhrgebit na čelu s predsjednikom Mijom Nujicom, počasna građanka Dortmunda, operna pjevačica Katarina Kan te novinarka Jasna Lovrinčević

 

Udruga likovnih umjetnika BBK – Ruhrgebiet i BIG gallery u Dortmundu organizirala je 6. listopada svečano otvaranja skupne izložbe radova svoja 22 člana. Među odabranim radovima su i oni Iločanke Ankice Karačić, slobodne umjetnice i likovne pedagoginje iz Iserlohna. Ankici Karačić je ovo deveti put da je u velikoj i jakoj konkurenciji izborila sudjelovanje na izložbi u Dortmundu.

Pozdravnu riječ prisutnima održao je Peter Katsche iz uprave BIG galleryja, dok je o izloženome govorio dr. Hermann Ühlein, povjesničar umjetnosti. Izložba ostaje otvorena do 3. studenoga.

BIG galerija u Dortmundu jedan je od najatraktivnijih izložbenih prostora u Dortmundu. Od 2013. godine tu redovno izlažu četiri profesionalne umjetničke udruge koje djeluju u Dortmundu i okolici – Ruhrgebit, BBK-Westfalen, Dortmunder Grupe i Westfalischer künstler Bund. Ukupno oko 600 umjetnika, a godišnje se organizira pet izložaba. Svaka udruga izlaže jedanput samostalno i na kraju u sve udruge skupa. Svaka izložba ima natjecateljski. Odredi se tema na koju se prijavi više stotina umjetnika, a žiri uvijek odabere 22 najbolja rada.

Na otvaranju je bilo puno ljubitelja umjetnosti iz Iserlohna, Koblenza, Dortmunda,  Bohuma i Essena. Nazočili su mu i predstavnici Matice hrvatske za Ruhrgebit na čelu s predsjednikom Mijom Nujicom, počasna građanka Dortmunda i operna pjevačica u dortmundskoj operi porijeklom iz Subotice Katarina Kan te Jasna Lovrinčević, novinarka Večernjega lista i Fenixa.

(Hrvatski glas Berlin)

 

L

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content