Američka premijera Marasovićeva filma

2 min čitanja

‘Goran’ će biti premijerno prikazan u ožujku u u programu multimedijskog festivala South by Southwest (SXSW), jedne od najvažnijih platformi za promociju nezavisnog filma u Sjevernoj Americi, čije se 24. izdanje održava u Austinu (Teksas) 

Dugometražni igrani film Nevija Marasovića ‘Goran’ svoju će američku premijeru imati u programu multimedijskog festivala South by Southwest (SXSW), jedne od najvažnijih platformi za promociju nezavisnog filma u Sjevernoj Americi, čije se 24. izdanje filmskih programa održava od 10. do 18. ožujka u Austinu (Teksas, SAD).

‘Goran’ je jedan od 125 odabranih dugometražnih filmova od 2.430 ukupno prijavljenih. Prikazat će se u sklopu Festivalskih favorita (Festival Favorites), sekcije posvećene hvaljenim naslovima koji su festivalsku distribuciju već počeli prije SXSW-a. Goran je dosad prikazan na festivalima u Luksemburgu, Bjelorusiji i Belgiji, a na Međunarodnom filmskom festivalu Fantasia u Montrealu, gdje je imao svjetsku premijeru, Franjo Dijak osvojio je nagradu za najboljeg glumca.

SXSW je manifestacija koja spaja glazbu, film, interaktivne medije i konferencije, a njegov jedinstveni koncept ugledna web stranica IndieWire svojevremeno je opisala kao “vodeći primjer onoga kako bi festivali mogli izgledati u budućnosti”. Filmski program održava se od 10. do 18. ožujka. Podijeljen je u 12 sekcija koje uključuju igrane i dokumentarne, umjetničke i žanrovske uratke. Na festivalu će biti prikazan čak 51 debitantski film, a filmski program bit će otvoren premijerom novog filma Terrenca Malicka Song to Song, u kojem glavne uloge igraju Ryan Gosling, Natalie Portman, Michael Fassbender i Rooney Mara. Više o festivalu South by Southwest možete saznati ovdje, a o filmskom programu.
(culturenet.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content