Američka dobrotvorna udruga Angel’s Fund

2 min čitanja

Među pokroviteljima je i Hrvatska bratska zajednica Amerike koja usko surađuje s Angel’s Fondom i njegov je podupiratelj od samog početka

Angel’s Fund osnovan je 2004. godine u Pittsburghu s namjerom da se pomogne oboljelima u liječenju, posebno djeci  iz siromašnijih obitelji i njihovim roditeljima. Ova je humanitarna udruga usko vezana s UPMC Children’s Hospital of Pittsburgh. Udruga brine o smještaju djece i roditelja koji u bolnicu dolaze radi pretrage i liječenja. Utemeljitelji su čuveni dermatolozi Vujevichi – Marion, Justin i Mark, koji su uspjeli okupiti ekipu liječnika i drugih pokrovitelja za ovaj humanitarni pothvat. Kao i mnoge druge udruge, Angel ‘s Fund se brzo prepoznat u gradu i privukao je pokrovitelje i dobrovoljce. Da bi se vodila skrb o prikupljenim sredstvima i poduzimale određene aktivnostui, osnovan je Izvršni odbor koji rukovodi udrugom.  U njemu su dr. David i Pam Burkey, Dale i Suzie Cable, Steve i Deirdre Gardner, Todd i Margaret Izzo, Andrea Kaczmarek, Bernadette Luketich-Sikaras, dr. Juastin i Lisa Vujevich, Mark i Chrissie  Vujevich, dr. Marion i Barbara Vujevich i dr. John i dr. Anne Ward.

Sedmi godišnji banket, radi prikupljanja sredstava za rad fonda, održan je 29. rujna. Među pokroviteljima je i Hrvatska bratska zajednica Amerike koja usko surađuje s Angel’s Fondom i njegov je podupiratelj od samog početka. Članovi i odsjeci Zajednice rado šalju svoje priloge i svoje zastupnike na godišnje bankete. Uspostavljena je veza i suradnja Angel’s Fonda s humanitarnom udrugom Fra Mladen Hrkać iz Zagreba, koja je osnovan a istom nakanom. Humanitarac dr. Marion Vujevich ujedno je i počasni konzul Republike Hrvatske u Pittsburgu.

Tekst: Franjo Bertović; Fotografije: John Lokmer

Podijeli ovaj članak
Skip to content