8. Susret kazališnih družina Hrvatske nastave u Švicarskoj

3 min čitanja

Sve nazočne pozdravili su fra Rade Vukšić, Mirko Marković, predsjednik Upravnog odbora Udruge roditelja u ŠK, gk RH u ŠK Hrvoje Cvitanović i koordinatorica HN Andrea Radman Komljenović

U subotu, 15.ožujka u Freienbachu je održan 8. Susret kazališnih družina Hrvatske nastave u Švicarskoj Konfederaciji. Otvaranje Susreta započelo je himnom RH. Kroz program su vodile Tena i Maja Lovrić, učenice HN Dulliken i Rebeka Pavlić, učenica HN Huttwil. Pripremala ih je učiteljica Agneza Jerković Pavlić.
Sve nazočne pozdravili su: domaćin fra Rade Vukšić, Mirko Marković, predsjednik Upravnog odbora Udruge roditelja u ŠK, gk RH u ŠK Hrvoje Cvitanović i koordinatorica HN Andrea Radman Komljenović. Nakon pozdravnih govora Anto Franjić, učenik HN Aarau, recitirao je pjesmu Trampolini na putu do zvijezda.
Prvu u nizu predstava „Priče OK“ vrlo su uspješno odglumile učenice HN Buchs/SG, a pripremila ih je učiteljica Darija Matijašević. Predstavu „Noć čitanja“ predstavile su učenice HN Luzern koje je pripremila učiteljica Tamara Benčić. Čapekovu „Poštarsku bajku“izveli su učenici HN Bern-Wankdorf. Jednu od predstava koja je dobila najviše pljesaka pripremila je učiteljica Jelena Horvat. Na kraju prvog dijela izvedbu Vals Bartolomea Calatayuda na gitari odsvirala je Rebeka Pavlić.
U drugom dijelu prvu su predstavu „Nemoj reći mami“odglumili učenici HN Balgach, a pripremila ih je učiteljica Diana Batinović Anić. Slijedila je predstava Prvašići mali, jeste li znali? koju je s učenicima HN Menziken pripremila učiteljica Ana Šebo. Posljednja u nizu predstava bila je „Ženski divani „, a s učenicama HN Pfäffikon pripremila ju je učiteljica Maja Crnjac.
Program je završio recitacijom „Uspavanka u tihoj pjesmi“ Lee Turalije, Leona Blažaka i Ivana Peraka, učenikai HN Nussbaumen. Na gitari ih je pratila Rebeka Pavlić.
Učenica Tatjana Ivanović iznenadila je sve pjevanjem svima poznate pjesme Zeko i potočić.
Prosudbenu komisiju činile su učiteljice Kristina Rimac, Božica Matak i Marina Bukovec. One su na kraju programa svaka iznijele svoj dojam o dvije kazališne predstave, pohvalile učenike i učiteljice, kreativnost i scenografiju, glumu i primjerenost teksta dobi učenika i dale poneki savjet. Koordinatorica je zahvalila svima i podijelila zahvalnice svim sudionicima programa, kao i licitarsko srce i kemijsku olovku koje je donirao Turistički ured RH u Zürichu.

Foto galerija dostupna na www.croatia.ch 

Podijeli ovaj članak
Skip to content