6. Večer Hercegovine u Posavini

2 min čitanja

U ime  supokroviteljice  manifestacije, predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Klaićev poklon je preuzeo Mijo Marić, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika

U Orašju je 31. kolovoza održana 6. Večer Hercegovine u Posavini. „Ja vjerujem u neraskidivu povezanost Hrvata u BiH i mislim da je to jedini put za hrvatski narod, da se sačuva, održi i opstane u BiH. Imamo svoju domovinu, svoj narod i ovakvo zajedništvo“, kazao je dr. Dragan Čović hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH na šestoj Večer Hercegovine u Posavini. „Iako smo možda različiti u promišljanju i nekim gledištima bez obzira u kojem segmentu govorimo, gospodarstvu, kulturi ili nekim našim društvenim aktivnostima, volio bih da nikada više nikome ne otvorimo pukotine na kojima oni mogu dalje graditi podjele među Hrvatima“, dodao je Čović.

Ovo je večer druženja i prijateljstva, večer zajedništva, šest smo puta zaredom na ovoj tradicionalnoj večeri koja prati Sajam gospodarstva u Mostaru i Filmski festival u Orašju i nadam se da će se ova tradicija nastaviti i dalje kazao je uz ostalo u prigodnom obraćanju predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić. Klaić je uručio prigodne poklone, a u ime  supokroviteljice  manifestacije, predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, poklon je preuzeo Mijo Marić, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika.

(www.radiosirokibrijeg.com)

Više

Podijeli ovaj članak
Skip to content