51. hrvatski seminar za strane slaviste

2 min čitanja

Tradicionalni 51. hrvatski seminar za strane slaviste održat će se u Dubrovniku od 21. kolovoza do 2. rujna 2023., a kojega rado posjećuju potomci hrvatskih iseljenika filološke naobrazbe

Već pola stoljeća potomci hrvatskih iseljenika kroatističke naobrazbe rado usavršavaju hrvatski jezik i kulturu na ovom Seminaru – čija je ovogodišnja središnja tema: Prožimanja u hrvatskome jeziku, književnosti i kulturi. U okviru lektorata polaznici će usavršavati znanje hrvatskoga, a u okviru proseminara raspravljat će o jezikoslovnim, književnim, povijesnim i kulturnim temama okupljenima oko spomenute centralne teme Seminara – Prožimanja u hrvatskome jeziku, književnosti i kulturi.

Podsjetimo, Zagrebačka slavistička škola (danas Hrvatski seminar za strane slaviste) posebna je djelatnost Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji se godinama održava u mediteranskome biseru Lijepe Naše u Dubrovniku.

Polaznici su Škole strani studenti kroatistike i slavistike, sveučilišni nastavnici koji predaju hrvatski jezik i književnost na inozemnim sveučilištima, stručnjaci koji se bave slavističkim i kroatističkim temama na različitim znanstvenim ustanovama te prevoditelji s hrvatskoga jezika. Na 51. seminaru Zagrebačke slavističke škole sudjeluju polaznici koji se prijave na natječaj Agencije za mobilnost i programe EU i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Program se može pratiti na mrežnoj stranici – Zagrebačke slavističke škole

Priredila: Vesna Kukavica; Foto: seminar za strane slaviste – ustupljena fotografija ZSŠ FF

Podijeli ovaj članak
Skip to content