Obljetnica Hrvatske građanske inicijative

1 min čitanja

Na početku večeri nazočnima se obratio veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, a predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović je istakao zadovoljstvo što se ova obljetnica obilježava upravo u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi

 

Intoniranjem crnogorske i hrvatske himne započela je 9. prosinca svečana večer u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi, kojom je Hrvatska građanska inicijativa obilježila svoju 17. obljetnicu.

Na početku večeri nazočnima se obratio veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, a predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović je istakao zadovoljstvo što se ova obljetnica obilježava upravo u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi.

Svečanoj obljetnici su prisustvovali svećenici Kotorske biskupije iz Prčanja, Budve, Tivta; članovi, simpatizeri, prijatelji, kao gosti iz političkog, poslovnog i javnog života, koji su svojim dolaskom došli dati potporu HGI-ju. Naravno, prisutnost predstavnika hrvatskih udruga iz Crne Gore također je značajna, jer predstavlja potrebu za zajedničkim očuvanjem svega onoga što Hrvati na ovim prostorima baštine i dužnost im je očuvati upravo djelovanjem spomenutih kulturnih udruga. (Radio Dux)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content