33. susački Dan iseljenika

1 min čitanja

Na otoku živi 80 stalnih stanovnika, dok se broj iseljenih i njihovih potomaka u Sjedinjenim Američkim Državama procjenjuje na oko četiri i pol tisuće. Ove godine ih je za Dan iseljenika stigli 350

Na Susku je u nedjelju, 22. srpnja obilježen 33. Dan iseljenika. Na otoku živi 80 stalnih stanovnika, dok se broj iseljenih i njihovih potomaka u Sjedinjenim Američkim Državama procjenjuje na oko četiri i pol tisuće. Ove godine ih je za Dan iseljenika stigli 350.

“Na otoku je trenutačno 850 gostiju, od početka godine bilo 26 tisuća noćenja i 2200 dolazaka, što je povećanje od četiri posto u odnosu na prošlu godinu”, rekla je gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić.

Župan Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo što se iseljenici barem jednom godišnje vraćaju na Susak, čuvajući tradicije i običaje.

Ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je da Vlada Republike Hrvatske posebno brine o jadranskim otocima i stanovništvu. Putem zakona o otocima sljedeće godine na raspolaganju će biti stotinjak milijuna kuna. Samo za Unije, Susak i Ilovik u lošinjskom otočju uloženo je i planira se uložiti više od sto milijuna kuna u rive, vodovod i kanalizaciju”, zaključio je ministar. (Hina)

Više 

Podijeli ovaj članak
Skip to content