32. Susret hrvatskih misionara i misionarki

2 min čitanja

Na Susretu u Rijeci sudjeluje pedesetak sudionika, od kojih dvadesetak misionara i misionarki iz 12 zemalja

 

Riječka nadbiskupija domaćin je 32. Susreta hrvatskih misionara i misionarki koji će se održati od 2. do 6. srpnja, izvijestila je mrežna stranica Riječke nadbiskupije https://www.ri-nadbiskupija.hr/.

Na Susretu sudjeluje pedesetak sudionika, od kojih dvadesetak misionara i misionarki iz 12 zemalja: Tanzanije, DR Konga, Bolivije, Ruande, Solomonskih otoka, Ugande, Haitija, Brazila, Ekvadora, Gane, Nigerije i Antigve i Barbude. Uz njih, sudjelovat će predsjednik Vijeća za misije HBK krčki biskup mons. Ivica Petanjak, nacionalna ravnateljica Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj s. Ivana Margarin, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH mons. Luka Tunjić te ravnatelji Papinskih misijskih djela u nad/biskupijama Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Program:

U nedjelju, 3. srpnja misionari će s povjerenicima u prijepodnevnim satima gostovati u župama Riječke nadbiskupije, predvoditi misna slavlja i posvjedočiti vjernicima župa svoje misijsko poslanje. U 18:30 sati okupit će se u svetište Majke Božje Trsatske na liturgijskom slavlju kojega će predvoditi riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić. Suslavit će mons. René Leigue Cesari, nadbiskup nadbiskupije Santa Cruz de la Sierra u Boliviji.

 

U ponedjeljak, 4. srpnja u Bogoslovnom sjemeništu „Ivan Pavao II.“ započinje radni dio susreta hrvatskih misionara i povjerenika. U 18:00 sati u katedrali Sv. Vida bit će slavljena sv. misa koju će predvoditi predsjednik Vijeća za misije HBK krčki biskup mons. Ivica Petanjak.

 

U utorak, 5. srpnja sudionici Susreta hrvatskih misionara i misionarki uputit će se na hodočašće u Gorski kotar te sudjelovati u liturgijskom slavlju u 18:00 sati u Župi sv. Antuna Padovanskog u Fužinama

 

Ovogodišnji 32. susret hrvatskih misionara i misionarki završit će u srijedu, 6. srpnja nakon ručka u Bogoslovnom sjemeništu „Ivan Pavao II.“ (kta/ri-nadbiskupija.hr)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content