28. Biblijska olimpijada u Heusenstammu

3 min čitanja

Na olimpijadi je sudjelovala 21 ekipa iz 13 hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, i to iz Augsburga, Ennepetal-Lüdenscheida, Frankfurta, Freisinga, Göppingen-Geislingena, Hagena, Ludwigshafena, Main-Taunus/Hochtaunusa, Mainza, Mittelbadena, Offenbacha, Stuttgart Bad Cannstatta i Sindelfingena

Dvadeset osma Biblijska olimpijada u sklopu 44. Susreta hrvatske katoličke mladeži u Njemačkoj, održana je 1. travnja u Kulturnom i sportskom centru ‘Martinsee’ u Heusenstammu kod Offenbacha.

Na olimpijadi su se okupili mladi u pratnji svećenika, pastoralnih suradnica i roditelja i prijatelja iz Njemačke. Prije olimpijade u dvorani je slavljeno svečano misno slavlje, koje je predvodio i propovijedao dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj zajednici (HKZ) Stuttgart centar fra Frano Milanović-Litre. Misno slavlje pjesmom i glazbom animirala je skupina mladih HKM Offenbach ‘Život’ u pratnji na gitari Stjepana Nikolića, na keyboardu Ivana Orlovića i na violini Iliane Đukić.

Na olimpijadi je sudjelovala 21 ekipa iz 13 hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. I to iz Augsburga, Ennepetal-Lüdenscheida (2), Frankfurta (2), Freisinga (1), Göppingen-Geislingena (1), Hagena (1), Ludwigshafena (1), Main-Taunus/Hochtaunusa (5), Mainza (2), Mittelbadena (1), Offenbacha (2), Stuttgart Bad Cannstatta (1) i Sindelfingena (1).

Ekipa s najviše osvojenih bodova bila je III. ekipa Hrvatske katoličke župe (HKŽ) Main-Taunus/Hochtaunus, koja je osvojila zlatne medalje i 500 eura. Voditelj župe je fra Marinko Vukman, a ekipu je pripremala s. Magdalena Višić. U ekipi su bili Andrijana Mikulić, Katarina Kapović, Lorena Rošić, Josipa Novaković i Ivana Musić.

Drugo mjesto – srebrne medalje i 350 eura osvojila je I. ekipa Hrvatske katoličke misije Mainz. Voditelj misije je fra Ante Bilić, a ekipu je pripremala s. Dionizija Tomas. U ekipi su bili Mia Markelić, Anna-Maria Galić, Barbara Đurđević, Josipa Pejičić i Ana Dragun. Druga ekipa HKM Offenbach osvojila je treće mjesto – brončane medalje i 200 eura. Voditelj misije je fra Tomislav Dukić, a ekipu je pripremao pastoralni referent Zvonko Orlović. U ekipi su bili Josip Ojdanić, Nikola Ivanković, Antonio Peraica, Lucija Tovilo i Marinela Ojdanić.

Sve su misije i zajednice, iz koje su se natjecale ekipe na olimpijadi dobile spomenice. Na kraju je svima riječi zahvale uputio delegat Komadina. Nakon zajedničkog fotografiranja uslijedio je zabavni program.
(IKA/CroExpress)

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Podijeli ovaj članak
Skip to content