21. Dani hrvatskoga pučkoga teatra u Hercegovcu

2 min čitanja

Nastupili su kazalištarci iz Hrvatskog Jandrofa i Čunova, HKUD-a Vladimir Nazor iz Sombora, HAK-a Travnik iz BIH, Picollo teatra iz Staroga grada na Hvaru i Pučke scene Hrvatske čitaonice iz Hercegovca

Pred prepunom dvoranom Hrvatskoga seljačkoga doma u Hercegovcu i ove godine, od 27. do 28. veljače, nastavila se lijepa tradicija održavanja Dana pučkoga teatra i to dvadeset i jednu godinu zaredom.
Nastupile su kazališne grupe Hrvata iz Slovačke koje okupljaju glumce iz Hrvatskog Jandrofa i Čunova, somborski HKUD Vladimir Nazor iz Vojvodine, HAK Travnik iz BIH, Picollo teatar iz Staroga grada na Hvaru i domaćin – Pučka scena Hrvatske čitaonice Hercegovac.
Organizator je bila Hrvatska čitaonica Hercegovac, čija se predsjednica Zrinka Cjetojević iskazala dobrom organizacijom , suorganizator Hrvatska matica iseljenika a pokrovitelji Ministarstvo kulture RH, Bjelovarsko-bilogorska županija i Općina Hercegovac.
Poznata zagrebačka redateljica Nina Kleflin održala je kazališnu radionicu za sve sudionika dajući svoj stručni doprinos glumi i redateljskim ostvarenjima kazališnih amatera iz susjednih zemalja. Uz brojnu publiku koja redovito prati sve predstave ovoga Festivala, na otvaranju su bili Đurđica Ištef Benšić, zamjenica župana Bjelovarsko bilogorske županije, Boro Bašljan, načelnik Općine Hercegovac, Dubravka Severinski i Ivan Zeba, predstavnici Državnog ureda za Hrvate izvan RH te Nives Antoljak i Marija Hećimović iz Hrvatske matice iseljenika.
Brojne aktivne kazališne grupe u hrvatskim manjinskim zajednicama Austrije, Mađarske, Srbije i Slovačke te veliki entuzijazam domaćina, daju nadu da Dani pučkoga teatra imaju i dalje lijepu perspektivu.

Tekst: Marija Hećimović

 

 
 
 
 
Podijeli ovaj članak
Skip to content