20. godina Likovne radionice Dječjeg doma Sv. Ana Vinkovci

2 min čitanja

Dječji dom Sv. Ana Vinkovci u svojim pedagoškim programima već 20 godina baštini Likovnu radionicu kroz koju je prošlo oko 180 umjetnika iz Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije, cijele Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Slovenije, Italije

Nakon 20 godina, u suradnji sa stručnjacima Gradskog muzeja Vinkovci te akademskim slikarom Ivanom Križancem, kao selektorom radova, složena je reprezentativna izložba s najkvalitetnijim radovima i prepoznatljivim autorima koja se sastoji od 74 umjetnine, odnosno 73 slike i 1 skulpture. Izložba je prvi puta predstavljena dana 22. prosinca 2015. godine u Galeriji likovnih umjetnosti „Slavko Kopač“ u Vinkovcima.
Da ovakav kulturni projekt zaslužuje prezentaciju široj javnosti prepoznao je i grad Vinkovci, tako da je u sklopu Programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi grada Vinkovaca za 2016. godinu, isti i odobren.

U sklopu tog Projekta, u Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu čiji je voditelj fra Vendelin Karačić, a povodom 53. Šimićevih susreta, dana 04. svibnja 2016. godine, održana je izložba umjetničkih radova Dječjeg doma Sv. Ana Vinkovci – 20. godina Likovne radionice.

Osim predstavljanja u Franjevačkoj galeriji u Širokom brijegu, izložba Dječjeg doma Sv. Ana Vinkovci – 20. godina Likovne radionice predstaviti će se u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu dana 06. rujna 2016. godine te Gradskom muzeju Vukovar.

Melita Pavošević, ravnateljica

POZIVNICA

Podijeli ovaj članak
Skip to content