12. Hrvatski bal u Lendavi

2 min čitanja

Bal u znaku Međimurja organiziralo je HKD Pomurje iz Lendave, a otvorio ga je Mirko Švenda-Žiga sa svojim pratećim Žiga-žaga bendom 

HKD Pomurje iz Lendave organiziralo je 12. Hrvatski bal 25. studenoga u lendavskom Hotelu Lipa.
Goste su u špaliru dočekali gardisti Zrinske garde Čakovec, a voditeljica Kristina Szoke na početku je pozdravila posjetitelje i brojne goste.
Među njima i izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, saborskog zastupnika Darka Horvata, opunomoćenog ministra Veleposlanstva RH u Ljubljani Krešimira Mahečića, gk u Pečuhu Vesnu Halugu, predsjednika Hrvatske državne samo uprave Hrvata u Mađarskoj Ivana Gugana , predsjednika HKD Pomurje i Saveza hrvatskih društava u Sloveniji Đanina Kutnjaka, predsjednika Kulturnog društva Međimurje Velenje Matiju Blagusa i brojne druge.
Pozdravnim govorima prisutnima su se obratili župani Međimurske županije Matija Posavec i Občine Lendave Anton Balažek te obećali pomoć HHKD Pomurje u opremanju i otvaranju Hrvatskog kulturnog centra-Zrinski u Lendavi, prvog takvog u Sloveniji.

Mirko Švenda-Žiga sa svojim je pratećim Žiga-žaga bendom otvorio Međimurski bal.
U glazbenim dijelu bala predstavio se i TS sastav HKD Pomurje iz Lendave sa solisticom Jasnom Vuradin Popović.
Na stolovima su se našli meso iz tiblice, pečena teletina na međimurski način, međimursko pečenje, punjena prsa patke sa hajdinskom kašom i kestenom, međimurska bućnica, međimurski gulaš sa šiškrlinima….
Glavna nagrada tombole bio je vikend paket u Termama Sveti Martin.

Tekst: Đanino Kutnjak; Foto: Ninoslav Kutnjak i Lendavainfo

Fotogalerija

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content