Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović s visokim dužnosnicima Viktorije i Južne Australije

Predsjednica RH u Melbourneu se susrela s guvernericom Viktorije i s predsjednikom Vlade Viktorije, te s predsjednikom Vlade Južne Australije u Adelaideu. Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Sveučilište u Melbourneu gdje se susrela s prorektoricom profesoricom Margaretom Sheil
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović 17. kolovoza posjetila je Sveučilište u Melbourneu gdje se susrela s prorektoricom profesoricom Margaretom Sheil. Predsjednica Republike je nazočila potpisivanju Memoranduma o razumijevanju koji je tom prigodom potpisan između Sveučilišta u Melbourneu i Sveučilišta u Zagrebu.
Nakon toga Predsjednica Grabar-Kitarović se susrela s guvernericom Viktorije Nj. E. Lindom Dessau. Razgovarale su o značaju obrazovanja s naglaskom na područja STEM (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika) i o potrebi snažnijeg poticanja interesa za prirodne znanosti kod djevojaka. Razgovarale su i o vrlo uglednoj hrvatskoj zajednici u državi Viktoriji, posebice Melbourneu i njegovoj okolici.
Predsjednica je u društvu predsjednika Vlade Viktorije g. Daniela Andrewsa prošetala središtem Melbournea, a nakon toga se uputila prema središtu Južne Australije, Adelaideu gdje se po dolasku susrela s njezinim predsjednikom Vlade g. Jayjom Weatherhillom, a dan je završila susretom s guvernerom Južne Australije Nj. E. Hieuom Van Leom i hrvatskom zajednicom.

Fotogalerija susreta s predstavnicima Hrvatske zajednice Viktorije i Južne Australije

Izvor: Ured predsjednice RH

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.