XX. Rešetarački susret pjesnika

Susreti počinju promocijom X. zbornika mladih pjesnika i njihovim susretom s učenicima osnovnih škola iz zapadnoga dijela Brodsko - posavske županije, hrvatskim pjesnicima izvan Hrvatske i učenicima iz Rumunjske, Makedonije, Lipovljana i Donje Voće

Jubilarni, dvadeseti Rešetarački susret pjesnika održat će se 16. rujna u Rešetarima.

U subotu Susreti počinju promocijom X. zbornika mladih pjesnika i njihovim susretom s učenicima osnovnih škola iz zapadnoga dijela Brodsko - posavske županije, hrvatskim pjesnicima izvan Hrvatske i učenicima iz Rumunjske, Makedonije, Lipovljana i Donje Voće.

Slijedi promocija XX. zbornika pjesama Rešetaračkih susreta pjesnika, uz prijem kod načelnika Općine Rešetari te otvorenje likovne izložbe članova KLD „Rešetari“, Vesne i Radomira Dumičića. Uobičajeno druženje sudionika Rešetaračkog susreta pjesnika odvijat će se u večernjim satima.

U nedjelju književnik mr.sc. Ivan Slišurić održava okrugli stol: „Kako nastaje pjesma“.

KLD „Rešetari“ i ove godine objavljuje Natječaj za XXI. zbornik pjesama hrvatskih pjesnika koji žive u iseljeništvu i članova Književne sekcije «2 9 2» KLD ”Rešetari” iz Rešetara. Također, objavljuje i Natječaj za XI. zbornik pjesama mladih hrvatskih pjesnika – mlađih od 18 godina - koji žive u iseljeništvu i mladih članova Književne sekcije «2 9 2» KLD ”Rešetari” iz Rešetara. Mladi autori radove trebaju slati na e-mail adresu ili adresu Društva do 15. siječnja iduće godine. Urednik oba zbornika je Ivan De Villa Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., predsjednik Društva.

Uvjeti Natječaja

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.