U Splitu otvoren prvi međunarodni studij gastronomije

Studenti će kroz modernu nastavu aktivno raditi, vježbati i učiti od mnogih uglednih chefova i sommeliera, bit će u mogućnosti sudjelovati na njihovim seminarima i radionicama, a naučena znanja primjenjivat će u moderno opremljenim kuhinjama te će kroz terensku nastavu steći posebno iskustvo upoznavanja hrvatske i svjetske gastro-enološke ponude

Uz vrhunske delicije hrvatskih i inozemnih chefova, gosti su 14. rujna uživati u gastro spektaklu u hotelu Park kojeg je pripremila Visoka škola Aspira iz Splitu.

Podršku otvaranju studija pružili su i chefovi koji će biti mentori na studijskom programu poput Ivana Pažanina, Antuna Niševića, Dina Galvagne itd. Spektakl je započeo prezentacijom Studija Ivane Jadrić, prodekanice za nastavu i kvalitetu te osvrtom Denisa Galića, savjetnika Studija o važnosti kreiranja ovakvog studija u gastronomskom svijetu današnjice.

Slijedio je okrugli stol, kojeg je moderirao Ivica Đuzel, s temom Važnost visokoškolskog obrazovanja za ugostiteljska zanimanja.

Studenti će kroz modernu nastavu aktivno raditi, vježbati i učiti od mnogih uglednih chefova, među kojima su Andrej Barbieri, Denis Galić, Dino Galvagno, Antun Nišević, Branko Ognjenović, Zdravko Perić, Braco Sanjin, Zdravko Tomšić, Denis Zembo, Hrvoje Zirojević i Vincenzo Guarino i Stefano Ciotti (nositelji Michelinove zvjezdice). Bit će u mogućnosti sudjelovati na njihovim seminarima i radionicama, a naučena znanja primjenjivat će u moderno opremljenim kuhinjama te će kroz terensku nastavu steći posebno iskustvo upoznavanja hrvatske i svjetske gastro-enološke ponude.

Također, učit će i od nagrađivanih sommeliera poput Siniše Koceića, Željka Bročilovića Carlosa, barmena Jure Vojkovića, barista Tomislava Mrdeže te Tonća Drlje koji će ih upoznati sa suvremenim trendovima u posluživanju. Kao gosti predavači sudjelovat će i svjetski stručnjaci iz područja gastronomije poput osnivačice i urednice američkog časopisa Gastronomica Darre Goldstein te mnogi drugi.
(Jutarnji.hr)

PRIJEMNI POSTUPAK 23.09.2016. u 11:00 sati

OBRAZAC ZA PRIJAVU


Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.