Nagrada Best Central and Eastern European cheese paškome siru

Na World Cheese Awards natjecanju, održanom u engleskom Birminghamu, u konkurenciji ukupno 2.727 raznih sireva iz 25 zemalja s raznih kontinenata, nagrađen je Gligorin Paški sir iz komine maraske

Opet sjajne vijesti stižu iz Kolana na Pagu - Sirana Gligora je po četvrti put dobitnica je trofeja na najprestižnijem sirarskom natjecanju u svijetu - World Cheese Awards, održanom u engleskom Birminghamu.
Ondje se natjecalo ukupno 2.727 raznih sireva iz 25 zemalja s raznih kontinenata. Sireve je ocjenjivao stručni tim sastavljen od čak 250 sudaca iz 22 razne zemlje. Dodijeljeno je više nagrada u više kategorija, a nakon biranja najboljih 62 dobitnika Super Gold medalje, najboljih 16 sireva cijelog natjecanja odabrao je "Super Jury" panel sastavljen od najboljih sudaca natjecanja.
On je ovaj put, između najboljih 16 sireva cijelog natjecanja, odabrao i Gligorin Paški sir iz komine maraske, te mu dodijelio trofej "Best Central and Eastern European cheese", dok je za šampiona natjecanja ove godine odabran Švicarski sir Le Gruyere.
Kako naglašavaju u Kolanu, to je već četvrti sir iz Sirane Gligora koji je na ovom natjecanju dobio ovako visoko priznanje, dok je lani Gligorinom Dinarskom, miješanom kravljem i kozjem siru "za dlaku" pobjegao šampionat, te je na kraju završio na izvanrednom drugom mjestu ukupnog natjecanja.
(Slobodna Dalmacija)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.