Otvoren BIOCentar

Korisnik je ugovorenog projekta Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a krajnji korisnik ugovora Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije - HAMAG BICRO. BIOCentar će nizom usluga raditi na poticanju i stvaranju poduzetničkog okruženja, temeljenog na istraživanju i razvoju koje podržava transfer znanja i tehnologija u tržišne proizvode

U Zagrebu je 28. rujna otvoren BIOCentar, inkubator za specijaliziranu laboratorijsku infrastrukturu za start-up kompanije te postojeće biotehnološke kompanije
Projekt izgradnje, nadzora, tehničke pomoći i opremanja BIOCentra provodi se u sklopu Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007. - 2013. iz kojeg je odobreno financiranje od 16,37 milijuna eura.
Korisnik je ugovorenog projekta Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a krajnji korisnik ugovora Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije - HAMAG BICRO. Centar je otvorio premijer Zoran Milanović, dok je njegovu svrhu predstavio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.
BIOCentar će nizom usluga raditi na poticanju i stvaranju poduzetničkog okruženja, temeljenog na istraživanju i razvoju koje podržava transfer znanja i tehnologija u tržišne proizvode.
Usluge BIOCentra nude se u sklopu nekoliko posebno pripremljenih programa, ovisno o poslovnim potrebama korisnika. To su program poslovne inkubacije (BIOInkubacija), transfera tehnologije (BIOTransfer), edukacije (BIOEdukacija), poslovnog povezivanja (BIOUmrežavanje) te dostupnost potrebne infrastrukture (BIOInfrastruktura).
(tportal.hr)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.