Hrvatska interaktivna slikovnica objavljena na iTunesu

Na iTunesu je trenutačno dostupna engleska verzija slikovnice za iPad, a uskoro se može očekivati i verzija za iPhone 6 te i naracija na hrvatskom jeziku

Interaktivna slikovnica nastala u hrvatskoj produkciji, Mačke na točke (Cats with Spots), prošlog je tjedna objavljena na iTunes App Storeu. Ova mobilna aplikacija za djecu iznad četiri godine starosti prvi je projekt iz planiranog serijala o životinjama pod nazivom Čudesne životinje (Amazing Animals) riječke autorice Ive Vlašimsky u suradnji sa zagrebačkim biroom za brending i dizajn DvasaDva.
Na iTunesu je trenutačno dostupna engleska verzija slikovnice za iPad, a uskoro se može očekivati i verzija za iPhone 6 te i naracija na hrvatskom jeziku.
Kako objašnjavaju autori, okosnica slikovnice je zabavna i edukativna priča o naizgled vrlo sličnim točkastim mačkama iz afričke savane: o gepardu i leopardu, koje mnogi zamjenjuju. Ideja je bila stvoriti zanimljiv i djeci privlačan sadržaj baziran na stvarnim činjenicama iz života ove dvije mačke, gdje bi se uz toplinu pričanja i zabavnu interakciju ponudila i dodatna edukacija o njihovim razlikama u stilu National Geographica.
Za priču, edukativni tekst, ilustracije pozadina, hrvatsku naraciju, koncept aplikacije i produkciju zaslužna je Iva Vlašimsky za TreeTop Library, a za development i dizajn Antonio Hadrović i Siniša Koščec za DvasaDva. Animaciju i dizajn likova radila je Tea Stražičić, zvukove i glazbu Ivica Antunović - Naranča, poznat kao basist Nine Romić, ESC Lifea i bivšeg Hemendexa, a englesku naraciju Theo Martin-Herbert.
(Večernji.hr)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.