Zbirka podataka o hrvatskim folklornim i tamburaškim skupinama i klapama

zbirkaOdjel za kulturu HMI započinje novi projekt – izradu središnje zbirke podataka o svim hrvatskim folklornim i tamburaškim skupinama i klapama koje postoje u hrvatskome iseljeništvu i u manjinskim zajednicama u susjednim zemljama.

Tako prikupljena zbirka bit će trajno predstavljena na web portalu Hrvatske matice iseljenika, a kada bude završena naći će svoje istaknuto mjesto i u postavi budućeg Muzeja hrvatskog iseljeništva. Istodobno će se skupine, orkestri i klape redom, kako materijali budu pristizali, predstavljati i u tiskanom obliku, u našem mjesečniku Matica.

Zbirka podataka o hrvatskim folklornim i tamburaškim skupinama i klapama poslužit će - i kao adresar i putokaz - za međusobnu komunikaciju hrvatskih društava širom svijeta, uključivši i društva u domovini, te kao sredstvo za uspostavljanje suradnje, razmjene gostovanja i različitih oblika stručne i prijateljske pomoći.

Pozivamo folklorne i tamburaške skupine te klape iz hrvatskoga iseljeništva i manjinskih zajednica u susjednim zemljama na suradnju.
Molimo, pošaljite na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. slijedeće materijale i podatke:

     1. FOTOGRAFIJU U BOJI VAŠE SKUPINE ILI KLAPE (rezolucije veće od 250 pix/inch)
     2. PUNI NAZIV SKUPINE ILI KLAPE
     3. ADRESU I E-MAIL ADRESU
     4. DATUM I GODINU I MJESTO OSNUTKA
     5. IME OSNIVAČA (NAZIV INSTITUCIJE ILI IME POJEDINCA)
     6. BROJ GRUPA (SEKCIJA) KOJE DJELUJU UNUTAR SKUPINE
     7. TRENUTNI UKUPNI BROJ ČLANOVA
     8. IME I PREZIME PREDSJEDNIKA I UMJETNIČKOG VODITELJA (ili umjetničkih voditelja ako ih je više)
     9. BIOGRAFIJU SKUPINE (maksimalno 1500 znakova s prazninama) napisanu na hrvatskome jeziku te prevedenu na službeni jezik zemlje u kojoj živite)
     10. KRATKI SADRŽAJ PROGRAMA KOJI IZVODITE (naziv točke, ime autora koreografije ili glazbe, tekstopisca, dirigenta i sl.)

Zahvaljujemo na budućoj suradnji!

Za sve dodatne informacije molimo obratite se voditeljici Odjela za kulturu HMI Srebrenki Šeravić, prof. na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.