Koleda obilježava 45. obljetnicu rada

120504 koledaKoleda ove godine obilježava 45. obljetnicu svojega početka i rada. Jedan od glavnih osnivača pok. Ljubo Crvenković na žalost nije više s nama, ali na inicijativu mnogih starijih i današnjih članova odlučeno je pripremiti jedan veliki i nezaboravni Koncert koji bi u nekom smislu bio proslava života Ljube Crvenkovića i to onako kako bi on to želio, u njegovom pravom stilu, koji će mnogima ostati u trajnom sjećanju.
Radovi na tome projektu su već u puno jeku od listopada prošle godine. Probe se održavaju dva puta tjedno. Glazba, pjesma i ples. Dotjeruje se garderoba... Ovo je pravi reunion tj.obnavljanje ove popularne grupe koja je neko vrijeme bila 'rastrgana na komadiće'. Ostala je ljubav za hrvatski folklor, iskustvo i želja da nam ovo uspije. Za sada ide sve kao sat!
Dvorana u HD "Sydney", u Punchbowlu, za vrijeme proba puna je pozitivne energije, zvuka i čvrstih udaraca spretnih stopala.
To sve mora biti gotovo do 2. lipnja, kad se stotinu entuzijasta - od gostujućih ansambala iz Geelonga i Pertha pa sve do domaćina 'Kolede', sastaju, i poklone svojoj lojalnoj publici ono što imaju - srce i dušu naše neuništive i uvijek najljepše hrvatske narodne baštine.
Neka nas Ljubav veže i spaja!

(Vera Crvenković- Nova Hrvatska)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.