25 godina KK Tomislav iz Frankfurta

120509 tomislavKuglački klub Tomislav nedavno je obilježio svoju 25. godišnjicu postojanja i uspješnog rada. Osnovani u svitanje stvaranja Hrvatske tomislavci su u Njemačkoj, a posebice u Frankfurtu bili most koji povezuje naše iseljenike sa domovinom,ali i njemačkim institucijama,kako sportskim tako i političkim.
Velik je njihov doprinos brojnim humanitarnim akcijama za vrijeme Domovinskog rata. Na prigodnoj svečanosti, kojoj je prethodio veliki kuglački turnir na kome je sudjelovalo 17 njemačkih i hrvatskih ekipa, brojne goste,članove i prijatelje Tomislava pozdravio je Ante Ivković,predsjednik kluba i posebno se zahvalivši i nazočnom gk RH u Frankfurtu Josipu Špoljariću.
-Oni su uspješan i dobro organiziran klub koji može biti za primjer svima i to nas jako veseli da u Njemačkoj imamo ovakvih udruga,kao što je Tomislav-kazao je generalni konzul koji je bio u društvu Franje Akmađe, tajnika koordinacije HDZ-a Srednje Njemačke  i predsjednika Župnog vijeća HKŽ Frankfurt.
Najuspješnijim dugogodišnjim članovima Tomislava uručeni su pehari i priznanja iz ruke Ante Ivkovića i njegovog nasljednika Ante Rogošića,mladog i primjernog kuglača i organizatora koji je neumoran u dosadašnjem i budućem okupljanju Tomislavovih kuglača u Frankfurtu na Majni.
U Tomislavu su ponosni na upravo osvojeno prvo mjesto u frankfurtskoj Bezirksligi.

Pogledajte fotogaleriju na http://www.croatia-presse.de

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.