Predstava Male scene na dva međunarodna festivala

120518 mala scPredstava kazališta Mala scena iz Zagreba "Mala sirena" od 21. do 23. svibnja odlazi u Srbiju i Mađarsku na dva međunarodna festivala koji će se održati u Szegedinu i Subotici, priopćeno je danas iz kazališta Mala scena.

Od 200 prijavljenih predstava za selekciju festivala u Subotici, "Mala sirena" ušla je u 20 odabranih kao jedina predstava iz Hrvatske.

Mala scena http://www.mala-scena.hr premijerno je izvela ovu predstavu koja se igra u akvariju u studenome 2011. godine, a namijenjena je djeci i mladima od šest do 15 godina te se igra za najviše 80 gledatelja.

"Mala sirena" vodena je fantazija o tajnama podmorskih dubina. Priča je to o ljubavi i prijateljstvu koje nadilazi granice svjetova, a predstava je nastala je kao završni rad Katarine Arbanas na Umjetničkoj akademiji u Osijeku pod mentorstvom Karela Makonja, ističe se u priopćenju tog kazališta.

Redateljica, dramaturginja, scenografkinja i oblikovateljica lutaka je Katarina Arbanas, producentica predstave je Vitomira Lončar, a skladatelj Tin Tonković.

Predstavu je likovno oblikova Mario Kolarić, fotografkinja je Ana Šesto. Sve uloge sa 37 lutaka igraju Katarina Arbanas i Giulio Settimo. (Hina)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.