Hrvatski dječji festival New York 2012.

120523 nyOrganizacijski odbor festivala započeo je s pripremama za deveti Hrvatski dječji festival u New Yorku, koji će se održati najesen, točnije 11. studenoga 2012. u Frank Sinatra High Scoolu u Astoriji. Na ovogodišnjem Hrvatskom dječjem festivalu sudjelovat će i djeca iz drugih gradova Amerike, a i domovine Hrvatske. Pravo nastupa imaju djeca od prvoga do osmoga razreda osnovne škole.
Generalni sponzor festivala www.hrvatskidječjifestivalny.com
bit će Hrvatski radio sat, Glas slobodne Hrvatske u New Yorku, koji je uz Dječji festival od samog njegovog početka.
Glas slobodne Hrvatske osnovan je 1969. I putem hrvatskog radijskog programa u posljednje 42 godine informira stanovništvo u tri države o svim događanjima u hrvatskoj zajednici i Hrvatskoj. Može se slušati subotom u 10 sati na 91,5 FM pojasu i srijedom u 8pm na istoj frekvenciji.
Draga djeco, ako imate dar za pjevanje i ples i volite hrvatsku pjesmu, dođite na audiciju i sudjelujte na Hrvatskom dječjem festivalu u New Yorku 2012. Audicija će se održati u subotu, 2. i nedjelju, 3. lipnja, od 1 do 5 poslijepodne u prostorijama Hrvatskog radio sata u Astoriji. Za audiciju je potrebno naučiti bilo koju pjesmu s prošlih festivala i pjesmu po želji isključivo na hrvatskome jeziku.
Svi ste dobrodošli, a za informacije nazovite Ivicu Gašparića 718 – 728 - 5537 ili pošaljite mail ne e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (http://www.radiovrh.ca)
Informacije o prijavi novih skladbi za festival potražite i na http://www.mic.hr

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.