Srijedom u HMI: Stella Hubmayer

120524 stelaU sklopu tribine “Srijedom u Matici”, u nazočnosti ravnateljice Katarine Fuček, predstavnika MVPEI RH i prijatelja Matice, 23. svibnja  Matičin gost bila je Stella Hubmayer.
Stella je rođena u Buenos Airesu u svibnju 1960. kao kći Hrvata, koji su a stigli u Argentinu davne 1947.godine.Majka je sedmero djece, a bila je niz godina nastavnica u osnovnoj školi. Kako smo doznali iz razgovora, koji je uspješno vodila Ljerka Galic, trenutačno radi kao asistent za starije osobe.

Uvijek odgajana u hrvatskom duhu, Stella je na poticaj svoje majke, Made Hunjet, koja je uvijek aktivno sudjelovala  u hrvatskoj  zajednici, išla u Malu školu hrvatskog  jezika, zatim je bila član Društva hrvatskih katoličkih sveučilištaraca. Usto, član je Crkvenog odbora Vjerskog središta “Sveti Nikola Tavelić” .
Danas je Stella jedna od triju voditeljica na radiju Croacias Totales u Buenos Airesu i članica je ženske vokalne skupini Valovi.
U zanimljivom razgovoru sa simpatičnom  gošćom doznali smo puno o njezinu životu  i velikoj ljubavi prema Hrvatskoj o kojoj su joj njezini roditelji stalno pričali i učili ju da voli domovinu svojih predaka. Sretana što je ponovo u Hrvatskoj, a izjavila je kako ovim trećim putovanjem u Hrvatsku želi ojačati veze sa zemljom koju su je roditelji naučili voljeti.

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.