Dva desetljeća FC Croatia 92 Chur

120528 churJedini hrvatski nogometni klub u kantonu Graubünden obilježio je 12. svibnja svoju 20. obljetnicu. Vrlo lijepu i još bolje organiziranu proslavu nije moglo pokvariti ni vrlo loše vrijeme te večeri, kao ni izostanak očekivanog broja posjetitelja. Svi su se okupili u dvorana MZH Lust u Mainefeldu, mjestu na samoj granici Kantona Graubünden i St. Gallena.
Program proslave bio je koncipiran u tri dijela. U prvome dijelu programa ispričana je kratka povijest kluba. FC Croatia 92 utemeljena je prije 20 godina u Lenzerheideu i ubrzo nakon osnivanja stiže i do 3. lige, u kojoj se zadržava 7 godina. Taj kratki pregled prezentirao je mladi voditeljski par, Anica Sučić i Gabrijel Marojević , uz potporu vizualne prezentacije Ivana Marijanovića. „Prozivka“ i uručivanje jubilarnih šalova zaslužnim članovima kluba bili su finale službenog programa.

U drugome dijelu publiku su oduševila „Djeca Posavine“, odnosno članovi HKUD „Posavina Zürich – Baden“. Ova mlada skupina bila je predvođena koreografkinjom Katom Bičvić. Motiviranost mladih plesača, uz zvuke violine i šargije, podigle su na noge veliki broj posjetitelja u zajedničkom kolu na koncu nastupa. Treći dio večeri bio je rezerviran za glavnog gosta i zabavljača večeri, Ivana Zaka i njegov prateći bend.
Hrvatska zajednica GR, sa svojim klubom FC Croatia 92, organizacijski se pokazala u najboljem svjetlu. Dio ugođaja pogledajte u foto galeriji na www.croatia.ch

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.