Fotoizložba Nevjerojatna Hrvatska u Malmöu

izložba 120313Od 13. do 23. ožujka u zgradi općine Stadshuset u Malmöu održat će se fotoizložba o Republici Hrvatskoj autora Marka Vrdoljaka pod nazivom "Nevjerojatna Hrvatska“. 

Na otvaranju ove izložbe, dan ranije, nastupit će i HKD Jadran s elitnom plesnom grupom i svojim tamburaškim orkestrom. Društvo Jadran posljednji je put predstavilo svoju tradicijsku kulturu za gradske vlasti u Stadshusetu 2008.godine.

Prezentacija Republike Hrvatske i nastup HKD Jadran bit će upriličeni za brojne predstavnike gradskih vlasti i političkih struktura, te predstavnike kulturnog i društvenog života grada kao i čelnika hrvatskih društava iz Malmöa koji su dobili pozivnice veleposlanstva RH, u ponedjeljak 12. ožujka.

Izložba će se za javnost otvoriti dan kasnije, 13. ožujka i trajat će ukupno 10 dana. Uz fotoizložbu o Hrvatskoj, Veleposlanstvo će predstaviti i specijalitete hrvatske kuhinje i hrvatske vinske industrije, a hrvatsku kulturu predstavit će društvo Jadran svojim nošnjama i izvedbom tradicionalnih hrvatskih koreografija i plesova.

Fotoizložba "Nevjerojatna Hrvatska" nedavno je održana i u Göteborgu pod pokroviteljstvom Veleposlanstva RH, a u prostorijama društva Croatia/Katarina Zrinski. Ranije je ista izložba održana i u Kopenhagenu u Danskoj, a nakon Malmoa izložba se seli u Rigu, glavni gradi baltičke zemlje Letonije.
(http://www.jadran.se)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.