Uspjeh Srđana Bulata u Madridu

bulatSrđan Bulat osvojio je drugu nagradu ocjenjivačkog suda na Međunarodnom natjecanju Gredos San Diego koje se održalo u Madridu od 13. do 16. ožujka 2012. Ovom je nagradom Srđan Bulat nastavio niz zapaženih uspjeha na međunarodnim natjecanjima. 

SRĐAN BULAT (rođen 1986. u Splitu), završio je IV. gimnaziju Marko Marulić i Srednju glazbenu školu Josip Hatze u Splitu s odličnim uspjehom. Prve tri godine studija gitare završio je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, u klasi prof. Gorana Listeša, gdje je dobio i Rektorovu nagradu Sveučilišta u Splitu za akademsku godinu 2006./2007.

Diplomirao je gitaru u klasi prof. Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2010. godine. Dobitnik je Dekanove nagrade, Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2009./2010 i priznanja Summa cum laude za najboljeg studenta generacije.
Dobitnik je brojnih državnih i međunarodnih priznanja, uključujući šest prvih nagrada na državnim natjecanjima (kao solist i kao član komornih sastava), te prvih nagrada na istaknutim međunarodnim juniorskim natjecanjima: Andres Segovia (Velbert, 2002.), Anna Amalia (Weimar, 2003.) te Europska glazbena nagrada za mlade (Dubrovnik, 2004. godine).

Osvajač je nagrada na gotovo svim najprestižnijim svjetskim natjecanjima za klasičnu gitaru: treća nagrada 2008. te druga nagrada 2010. godine na natjecanju Michele Pittaluga u Alessandriji (Italija), prva nagrada na natjecanju Fernando Sor u Rimu 2008. godine, druga nagrada na natjecanju Francisco Tarrega u Benicassimu 2009. godine, druga nagrada, nagrada publike i posebna nagrada za najbolju interpretaciju španjolske glazbe na natjecanju Alhambra u Valenciji 2010. godine te prva nagrada stručnog žirija i posebna nagrada za najbolju izvedbu djela španjolskog autora na natjecanju Julian Arcas u Almeriji (Španjolska), također 2010. godine. Godine 2011. osvojio je drugu nagradu stručnog žirija i posebnu nagradu za najbolju interpretaciju španjolske glazbe na jakom međunarodnom natjecanju Gredos San Diego u Madridu, te prvo mjesto na 45. Međunarodnom gitarističkom natjecanju Francisco Tarrega.
U rujnu 2009. Srđan je osvojio prvu nagradu na prestižnom natjecanju mladih glazbenika Ferdo Livadić u Samoboru, te je kao dio prve nagrade naš istaknuti skladatelj Željko Brkanović za njega napisao Koncert za gitaru, udaraljke i gudače, koji je Srđan i praizveo na svečanoj dodjeli nagrade Ferdo Livadić, u Samoboru 2010. godine.

Dobitnik je nagrade "Darko Lukić" za 2012.

Svirao je kao solist sa Zagrebačkom filharmonijom, Splitskim komornim orkestrom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Cantus ansamblom, orkestrom Vivaldi iz Alessandrije i orkestrom Opere iz Valencije, te održao brojne solističke recitale diljem svijeta (Italija, Španjolska, Švicarska, Norveška, Egipat, SAD, Kanada, Čile itd.).
U ožujku 2011. godine Srđan Bulat je u Londonu snimio svoj prvi profesionalni CD za RTVE (Španjolska državna radiotelevizija).
(www.MIC.hr)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.