Predstave Žar ptice oduševile publiku u New Yorku

pticaDjeca hrvatskih i čeških iseljenika uživala su 17. ožujka u "Čudesnom svijetu brojeva", a njihovi roditelji u predstavi "Diva". Gostujući u New Yorku predstavom "Diva", naša poznata glumica Marija Sekelez obilježila je i među hrvatskim iseljenicima 35. godišnjicu umjetničkog djelovanja.

– Zahvalna sam Generalnom konzulatu u New Yorku, a posebno konzulici za kulturu Ivani Živković-Mikec za pomoć u organiziranju predstavljanja kazališta Žar ptica u New Yorku. Djeca hrvatskih iseljenika, ali i onih iz češke zajednice uživala su u predstavi "Čudesni svijet brojeva" koju je napisao i režirao Sunny Suninsky, a glumica Natalija Đorđević i ja dobile smo prigodu da u New Yorku odigramo "Divu" koju je izvrsno napisala Marijana Nola, a režirao Želimir Mesarić – komentirala je Marija Sekelez za Večernji list u New Yorku.
Hrvatska diplomacija dogovorila je gostovanje zagrebačkih glumaca u kulturnom centru Generalnog konzulata Republike Češke na Manhattanu koji je ustupljen bez naknade. U predstavi dvije žene, dvije glumice ekstremno različitih karaktera i snažna ega, sastaju se u intenzivnom spektru kompliciranih međuženskih odnosa. Kolegice i suparnice u izravnom dvoboju osciliraju u osjećajima, od istinske mržnje do sumnjive bliskosti. Pokazuju svu blještavost i glamur svoje slave, ali otkrivaju onu težu i mračniju stranu glumačkog poziva.
– Uvjerena sam da bi tekst naše predstave preveden na engleski izabralo i neko od brojnih broadwayskih kazališta jer je tema složenih ženskih i majčinskih odnosa bliska svakoj publici na svijetu – naglasila je Marija Sekelez.
(Jadranka Jureško Kero - Večernji list)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.