40 godina RADIO VRHA Kanade

Ovaj hrvatski radio u Kanadi plod je dugogodišnjega rada Ðure Ðurkovića. Počeo je emitirati radio program 1972. godine pod imenom Glas Hrvatske. Grupa mladih Hrvata u Vancouveru odlučila je nastaviti tradiciju tjednoga hrvatskoga radija koja traje do danas

 

RADIO VRH  je ime koje je nastalo u kolovozu 2004 godine. RADIO VRH je plod dugogodišnjega rada Ðure Ðurkovica. Počeo je 22.7.1972 godine radio programom pod imenom Glas Hrvatske. Grupa mladih Hrvata u Vancouveru odlučila je nastaviti tradiciju tjednoga hrvatskoga radija, a RADIO VRH je registriran u travnju 2005. godine pod provincijskim zakonima kao kulturno društvo i tako djeluje po svim pravilima.

RADIO VRH želi biti od koristi čitavoj hrvatskoj zajednici u Vancouveru i pružati usluge oglašavanja svim hrvatskim sportskim, kulturnim i ostalim društvima koja djeluju na području Britanske Kolumbije.
RADIO VRH se oslanja na podršku zajednice za novčanu pomoć i nastavak i razvoj programa. Hrvatska zajednica u Vacouveru je stvarno učinila čuda i podržala radio svim srcem. Djelatnici i uredništvo hrvatskog radija VRH AM 1470 zahvalni su na podršci. Mole slušatelje neka svojim pitanjima i sugestijama i nadalje informiraju bilo kojega djelatnika u cilju poboljšanja radio programa.


Informacije / Information
contact_@_radiovrh.ca
Croatian Radio Vancouver
3250 Commercial Drive
Vancouver B.C. Canada. V5N 4E4
Zlatko Jelinić,
voditelj - urednik programa
Producent  Franjo Mihalić
Rizničar Tomislav Dušević
Tajnik Emil Bošnjak
Žarko Perko

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.