Završila 20. Mala škola hrvatskoga jezika i kulture

Polaznici Matičine škole iz 18 europskih i prekooceanskih zemalja i ovaj put unaprijedili su svoje znanje hrvatskog jezika, upoznali kulturnu i prirodnu baštinu Novog Vinodolskog i sudjelovali u raznim kreativnim igraonicama-radionicama. Priredbi u prostorima Hostela Villa rustica nazočio je, uz predstavnike grada, i ravnatelj HMI Marin Knezović 


Završna priredba dvadesete po redu Male škole hrvatskog jezika i kulture, s ciljem unaprjeđenja znanja hrvatskog jezika djece koja žive izvan Hrvatske, održala se 26. srpnja u Novom Vinodolskom. Priredbi u prostorima Hostela Villa rustica nazočio je, uz predstavnike grada, i ravnatelj HMI Marin Knezović.
Temeljni je cilj ovoga ljetovanja da djeca koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta u Hrvatskoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave, a usto da djeca polaznici škole sudjeluju u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, novinarska, lutkarska, dramska, plesna te vođeni filmski kutić) i nizu športskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja.

 Ovogodišnji program Male škole hrvatskog jezika i kulture, koja je započela 16. srpnja, okupio je 74 polaznika, uzrasta 9 do16 godina, iz 18 europskih i prekooceanskih zemalja: Švicarske, Finske, Njemačke, Austrije, Francuske, Belgije, Italije, Velike Britanije, Norveške, Švedske, Njemačke, Mađarske, Nizozemske, Slovenije, BiH, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kanade i SAD-a.
(Hina)

 

 

 

 

 

 

 

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.