VI. Susret Hrvata u Padovi

Susret organizira Hrvatska zajednica u Venetu uz pokroviteljstvo franjevaca kapucina u Padovi, VRH-a u Rimu, Općine Padova i uz suradnju HMI –podružnice  Pula.
Ovo je šesta godina okupljanja Hrvata iz Veneta, drugih dijelova Italije, iz domovine Hrvatske pa i nekih drugih susjednih zemalja. Susreti su započeli osnivanjem Hrvatske zajednice u Venetu, točnije u Padovi, gdje je i svetište hrvatskog sveca Leopolda Bogdana Mandića. Stoga je i vrijeme susreta svake godine vezano uz12. svibanj, Svečev blagdan.
Ove godine nešto ranije, Susret Hrvata u Padovi održat će se u 28.travnja. Okupljanje započinje od 9 sati nadalje u Svetištu Sv. Leopolda (Piazzale Santa Croce 44), u 11 sati započinje svečana hrvatska misa koju predvodi vlč. Ivica Šoh, ravnatelj katoličke klasične gimnazije u Virovitci. Misi će nazočiti, uz domaćine, gosti iz diplomacije RH u Italiji, uzvanici iz Republike Hrvatske, Slovenije i drugi.
Poslije sv. mise, priređuje se ručak koji je prigoda za druženje, razmjenu informacija i za daljnju suradnju, uz malo glazbe i poezije spisateljice Franice Srhoj Kumlanc.
Slijedi obilazak bazilike Sv. Antuna, a u 19 sati započinje kulturno umjetnički program na trgu ispred Svetišta Sv. Leopolda. Nastupit će glazbenici iz Pule i folklorna skupina  Društva Slavonaca iz Istre. Gosti će ujedno imati priliku degustirati hrvatske delicije i dobiti materijale iz turističke ponude Hrvatske.

Tekst: Ana Bedrina

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.