Studij tambure na Franz Schubert kozervatoriju u Beču

studijNa Franz Schubert konzervatoriju u Beču otvoren je studij tambure. Studij je podijeljen u tri dijela: pripremni studij je samo za one koji se počinju baviti sviranjem tambure, a nešto su starije zivotne dobi, npr. od 15, 16 ili 17 godina. Svi mlađi učenici mogu upisati glazbenu školu na Franz Schubert Konzervatoriju u Beču. Ukoliko je učenik jako talentiran može i bez dobnog ograničenja upisati studij tambure. Kandidati koji su zainteresirani, a već sviraju tamburu mogu položiti prijamni ispit i upisati direktno Hauptstudium koji traje 4 godine. Na to se nadovezuje diplomski studij u trajanju od 2 godine. Napredni studenti mogu studij završiti i znatno ranije, ukoliko savladaju program za diplomski koncert. Sam studij je tako koncipiran da se dobivanjem diplome može raditi u osnovnoj ili srednjoj školi, na konzervatoriju, Muzičkoj akademiji te u glazbenoj školi. Kao glavni predmet mogu se upisati bisernica ili brač, od treće godine studija uče se i ostali tamburaški instrumenti.
Završetkom studija potpuno ste osposobljeni za rad u školi, možete voditi bilo koji ansambl ili orkestar te nastupati kao solist. Program studija se sastoji od kompletne literature za tamburaška glazbala te obrade koncerata, sonata i sl. za klasična glazbala. Cijena studija je 230 eura mjesečno, preko praznika se studij ne plaća.

Prijave za prijemni ispit, koji će se održati 25. lipnja. 2012. godine mogu se poslati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  Homepage: www.fsk.at.
(Radio Croatica)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.