Riječki HNK na Purgatorijama u Tivtu

Predstava „Antigona" izvedena je u okviru Festivala mediteranskog teatra „Purgatorije", od ukupno jedanaest predstava što ih je odabrala selektorica, redateljica Tatjana Mandić Rigonat, u nenatjecateljskom dijelu festivala

 Kazališna predstava HNK "Ivana pl. Zajca" iz Rijeke, „Antigona", u režiji Ozrena Prohića, odigrana je na Ljetnoj pozornici u Tivtu 25. srpnja.
Predstava  „Antigona" izvedena je u okviru Festivala mediteranskog teatra „Purgatorije", od ukupno jedanaest predstava što ih je odabrala selektorica, redateljica Tatjana Mandić Rigonat, u nenatjecateljskom dijelu festivala.

Temeljena na istoimenoj starogrčkoj, Sofoklovoj tragediji, ova predstava donosi priču o heroini koja se suprotstavlja vlasti i zakonu u želji da zaštiti i posluša zakone više od ljudskih, što, naravno, vodi tragičnom ishodu.
No, istodobno se, prema riječima dramaturginje Laure Marchig, iz sadašnjeg trenutka bavi i pitanjem: "Bi li se začudila Antigona, kad bi saznala da je postala izlikom suvremenim filozofima i piscima, koji nas pozivaju da preispitamo izvjesnosti svijeta, ideju koju smo stvorili o pojmu demokracije od pamtivijeka, ali osobito iz vremena Francuske revolucije, i koji nas upozoravaju na opasnosti koje proizlaze od same demokracije?"

U predstavi glume Elena Brumini, Elvia Nacinovich, Bruno Nacinovich, Rosanna Bubola, Giuseppe Nicodemo, Alida Delcaro,Giulio Settimo, Leonora Surian i Miriam Monica.
(http://www.radiodux.me)

 

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.