Hrvatski pjesnici iz svijeta dolaze u Rešetare

U dvodnevnom bogatom kulturnom programu, odnosno 15. i 16. rujna ove godine , će se tako u Slavoniji okupiti hrvatski pjesnici iz Španjolske, Engleske, Južnoafričke Republike, Belgije, Argentine, Rumunjske, Mađarske, Austrije, Njemačke, Slovenije, Srbije, BiH, Italije, Crne Gore, Slovačke, Švedske, SAD-a i Kanade

 

U organizaciji KLD Rešetari, u Rešetarima će se u rujnu održati petnaesti po redu Rešetarački susret hrvatskih pjesnika iz cijelog svijeta s afirmiranim pjesnicima iz Hrvatske.
U dvodnevnom bogatom kulturnom programu, odnosno 15. i 16. rujna, održat će se otvorenje likovne izložbe XV. međunarodne likovne kolonije „Petrović – Rešetari 2012“, promocija IV. zbornika mladih pjesnika, susret mladih pjesnika s učenicima osnovnih škola iz zapadnog dijela Brodsko - posavske županije, promocija XV. zbornika pjesama Rešetaračkog susreta pjesnika, promocija Zbornika odabranih pjesama hrvatskog pjesnika iz iseljeništva, prijem kod načelnika Općine Rešetari.
Predviđena je i promocija knjige Slavice Božičević iz Švedske te čitanje pjesama za vrijeme svete mise u crkvi Krista Kralja u Rešetarima.
Predsjednik Književno likovnog društva Rešetari Ivan De Villa otkriva kako će na Pjesničkoj večeri nastupiti 12 članova KLD «REŠETARI», po dva pjesnika iz Osijeka, Slavonskog Broda, Valpova, Donjeg Miholjca, Našica i Nove Gradiške, Splita, Varaždina, profesionalni pjesnici iz Hrvatske i hrvatski pjesnici iz iseljeništva. U Slavoniji će se tako okupiti hrvatski pjesnici iz Španjolske, Engleske, Južnoafričke Republike, Belgije, Argentine, Rumunjske, Mađarske, Austrije, Njemačke, Slovenije, Srbije, BiH, Italije, Crne Gore, Slovačke, Švedske, SAD-a i Kanade.
Susret će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Tekst: Marijana Dokoza

 

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.