Počeo Matičin projekt ECO HERITAGE TASK FORCE

Hrvatska matica iseljenika tradicionalno organizira dragovoljni program ECO HERITAGE TASK FORCE, koji se ove godine održava od 22. srpnja do 11. kolovoza u Stonu. Suorganizatori projekta su Solana Ston, Općina Ston i Turistička zajednica iz Stona.

 

Projekt je to u kojem mladi iz svijeta rade na zaštiti okoliša, obnavljajući zapuštene dijelove hrvatskoga prirodno-spomeničkog i kulturno-povijesnog prostora. Ove je godine TASK FORCE usmjeren na poslove u solani te uređenje lokacija u samom Stonu.
Sudionici projekta, njih 30-oro, dolaze iz Nizozemske, Meksika, Bugarske, Makedonije, Slovačke, Rumunjske, Mađarske, BiH, Vojvodine te Španjolske i Australije.

TASK FORCE je posebno zanimljivi program HMI utemeljen još 1992. godine a dosad je uspješno održan u Voćinu, Gornjem Brgatu kraj Dubrovnika, Skradinu, Daruvaru, Istri, na Plitvičkim jezerima, na otočiću Galovcu kraj Zadra, u Arboretumu u Trstenom, Motovunu, Zaostrogu, Stonu, Puli i Bakru s arheološkim nalazištima u Crikvenici, Novom Vinodolskom i Hreljinu, Kaštelima te Bjelolasici, Koprivnici, Dugoj Resi i Rovinju.
Osim radnoga dijela, s naglaskom na ekološki osviješten volonterski rad, sudionici projekta imaju organiziran tečaj hrvatskoga jezika, dramsku radionicu i tečaj informatike.
Dramsku radionicu, već 11 godina, vodi glumac Slaven Sven Špišić. U radionici se uči o povijesti hrvatskog kazališta i priprema predstava za završnu svečanost. Ove bit će to tekst Davora Špišića “Zvijezda Danica“.
 
Task Force završava 10. kolovoza. premijerom predstave "Zvijezda Danica", te prezentacijom rada i boravka (web radionica-power point) sudionika i naravno podjelom zahvalnica HMI.

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.