11. Don Brankovi dani muzike u Kotoru

Uz zvona katedrale Svetog Tripuna i himnu Europe Odu radosti službeno su otvoreni Don Brankovi dani muzike, koji će trajati do 12. Kolovoza. Ljubitelji umjetnosti prisjetiti će se svih ovih dana izuzetnog čovjeka, intelektualca, muzičara, humaniste, erudita Don Branka koji je bio jedan od osnivača Kotor Arta i njegov počasni predsjednik

 

Svečanim koncertom na Trgu katedrale Sv. Tripuna 13. srpnja su počeli 11. Don Brankovi dani muzike u sklopu festivala Kotor Art.
Na koncertu su nastupili jedan od najpoznatijih violončelista Mischa Maisky, violinistkinja Sarm Kim iz Južne Koreje, kao i pijanist i umjetnički ravnatelj festivala Ratimir Martinović uz pratnju Crnogorskog simfonijskog orkestara pod dirigentskom palicom Alexey Shatskiya.

Gradonačelnica Kotora Marija Ćatović otvarajući festival istakla je kako festival od samog osnivanja značajno je obilježio kotorsku kulturnu scenu te stekao zavidan renome ne samo u crnogorskim okvirima već i u regiji pa i šire, zahvaljujući visokim umjetničkim dometima festivala koji su rezultat nastupa istaknutih svjetskih umjetnika te bogatog programa tijekom trajanja Don Brankovih dana muzike. Ljubitelji umjetnosti prisjetiti će se svih ovih dana izuzetnog čovjeka intelektualca, muzičara, humaniste, erudita Don Branka koji je bio jedan od osnivača Kotor Arta i njegov počasni predsjednik, kazala je gradonačelnica Kotora.

Ministar kulture Branislav Mićunović u svom obraćanju izrazio je zadovoljstvo što ima priliku i čast da upravo na dan nezavisnosti Crne Gore 13.srpnja, prisustvovati na svjetioniku kulture, muzike i mašte koji se zove Kotor Art, a Don Branko Sbutega je najzaslužniji za ostvarenje te ideje.

Uz zvona katedrale Svetog Tripuna i himnu Europe Odu radosti službeno su otvoreni 11. Don Brankovi dani muzike, koji će trajati do 12. kolovoza. Posjetiteljii će imati priliku osim klasične glazbe poslušati koncert Virsavejski orkestar mandolina iz Izraela, dok će u off-programu nastupiti Massimo Savić i Matija Dedić sa najljepšim jazz i evergreen obradama 6. kolovoza na otvorenoj sceni.
(Radio Dux)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.